Δημοσιεύσεις-Παρουσιάσεις

Η ΕΕΜΦ, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των μελών της για επιστημονικά και τεχνικά θέματα που αφορούν τα Φράγματα, θα αναρτά στην παρούσα ενότητα άρθρα, δημοσιεύσεις και άλλο ενημερωτικό υλικό σχετικά με φράγματα.
 • Βρείτε την εξαιρετική και τεκμηριωμένη παρουσίαση του κ.Κουτσογιάννη με θέμα «Περιβάλλον, Νερό, Ενέργεια και αναζήτηση του Ορθού Λόγου» στην Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Λάρισα στο σύνδεσμο http://www.itia.ntua.gr/en/docinfo/1619.
 • Βρείτε τις παρεμβάσεις του κ.Μαμάση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα φράγματα και μικρά υδροηλεκτρικά έργα στο σύνδεσμο https://vimeo.com/168393515 ή αν ενδιαφέρεστε για την πλήρη συζήτηση στο σύνδεσμο http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#0382c0de-e4eb-4d45-bc95-a61300a69ab3
 • Διαβάστε ποια λύση επιλέχθηκε για την ελάττωση των καθιζήσεων του επιχώματος του ΥΗΕ Άγρα στο άρθρο του Δ.Λαμπρόπουλου στο σύνδεσμο http://www.eeft.gr/AgrasHEP.pdf
 • Διαβάστε στον ακόλουθο σύνδεσμο άρθρα και δημοσιεύσεις για το πολύ καυτό ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου: http://www.ypethe.gr/news/mesohora-sykia-aheloos-diloseis-dimosieymata-arthra-anakoinoseis
 • Βρείτε στο σύνδεσμο http://www.capital.gr/search?query=%CE%99.%CE%A0.%20%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3&sort=daterelevance άρθρα του κ.Στεφανάκου σχετικά με φράγματα.
 • Διαβάστε το άρθρο που μας έστειλε το μέλος της ΕΕΜΦ Δημήτρης Λαμπρόπουλος σχετικά με την ευστάθεια των πρανών του μελλοντικού ταμιευτήρα του Φράγματος Μεσοχώρας όπου υπάρχει ο ομώνυμος οικισμός στο σύνδεσμο http://www.eeft.gr/Messochora slide.pdf.
 • Κατεβάστε από τον σύνδεσμο www.fws.gov/habitatconservation/Dams.pdf άρθρα σχετικά με την καθαίρεση των φραγμάτων. Τα άρθρα αναφέρονται σε θέματα αποκατάστασης, κόστους, νομοθετικά, κοινωνικά, οικολογικά, περιβαλλοντικά κλπ σχετικά ζητήματα.
 • Διαβάστε από το σύνδεσμο http://www.ipresas.upv.es/IIIsemana_E.html τα Newsletter σχετικά με την δραστηριότητα (εκδηλώσεις, εκδόσεις κλπ) της IWRDD (International Week on Risk Analysis, Dam safety, Dam Security and Critical Infrastructure Management).
 • Κατεβάστε από το σύνδεσμο http://www.eeft.gr/Fragmata_Elladas_201311.pdf την 1η έκδοση (Νοέμβριος 2013) του λευκώματος με τίτλο «Τα Φράγματα της Ελλάδας» που εκδόθηκε από την ΕΕΜΦ. Το λεύκωμα συντάχθηκε στα πλαίσια της ομάδας εργασίας για την «Κατάρτιση του Καταλόγου Μεγάλων Ελληνικών Φραγμάτων» και περιλήφθηκε στα πρακτικά (CD) του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φραγμάτων.
 • Προτείνουμε να αναζητήσετε στο δικτυακό τόπο http://mycourses.ntua.gr το δημοσιευμένο με ελεύθερη πρόσβαση διδακτικό υλικό (σημειώσεις και εποπτικό υλικό διαλέξεων) μαθημάτων που διδάσκονται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σχετικών με φράγματα. Ιδιαίτερα προτείνουμε να δείτε το υλικό των παρακάτω μαθημάτων:

  • - Υδραυλικές Κατασκευές-Φράγματα (9ου εξαμήνου προπτυχιακών σπουδών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, διδάσκοντες: Ν.Μουτάφης, Ι.Στεφανάκος)
  • - Ειδικά Γεωτεχνικά Έργα-Γεωτεχνική Φραγμάτων (9ου εξαμήνου προπτυχιακών σπουδών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, διδάσκοντες: Μ.Καββαδάς, Π.Μαρίνος, Γ.Παναγιώτου, Β.Παπαδόπουλος)
  • - Τεχνολογία Γεωφραγμάτων (μεταπτυχιακό πρόγραμμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υδατικών Πόρων, διδάσκοντες Ν.Μουτάφης, Ι.Στεφανάκος)

  Για να εντοπίσετε εύκολα το υλικό, μπείτε στην ιστοσελίδα http://mycourses.ntua.gr και από τον κατάλογο «Ανοικτά Μαθήματα» στο αριστερό μέρος της σελίδας επιλέξτε με αριστερό κλικ το μάθημα που σας ενδιαφέρει. Από το πτυσσόμενο μενού «Εργαλεία» που θα εμφανιστεί, επιλέξτε «Έγγραφα» και κατεβάστε το υλικό που σας ενδιαφέρει.

 • Βρείτε στο σύνδεσμο http://www.eeft.gr/ltbdams.pdf την παρουσίαση της Ειδικής Ομιλίας που έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΕΜΦ Δρ.Γ.Ντουνιάς, στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γεωτεχνικής και Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής με θέμα τη μακροχρόνια συμπεριφορά φραγμάτων και στο σύνδεσμο http://www.eeft.gr/ltbdams2.pdf το σχετικό κείμενο. Επίσης, βρείτε στο σύνδεσμο http://www.eeft.gr/Greekdams.ppt παρουσίαση του Δρ.Γ.Ντουνιά σχετικά με τα Ελληνικά Μεγάλα Φράγματα.
 • Βρείτε στο σύνδεσμο http://www.eeft.gr\Kavvadas_safety.pps την παρουσίαση της Ειδικής Ομιλίας που έδωσε ο Αναπλ. Καθηγητής του ΕΜΠ κ.Μ.Καββαδάς, στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γεωτεχνικής και Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής σχετικά με την ασφάλεια των γεωτεχνικών έργων (μεταξύ των οποίων και των φραγμάτων).
 • Βρείτε την παρουσίαση της ομιλίας που έδωσε ο Prof.N.Sitar στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΕΜΦ στις 26 Ιανουαρίου 2010 με θέμα «On seismic Earth Pressures with some observations on Seismic Performance of Dams”, καθώς και δύο σχετικά άρθρα στους συνδέσμους www.eeft.gr\PPC.pdf , www.eeft.gr\Alexandria 2009.pdf και www.eeft.gr\Tokyo 2009.pdf
 • Στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΕΜΦ στις 19/11/2009, ο Prof. Kaare Höeg έδωσε μια ομιλία με θέμα ’The Asphalt Core Embankment Dam: A Very Competitive Alternative’’. Ενημερωθείτε για το θέμα αυτό από την Παρουσίαση του Prof. K.Höeg.
 • Στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης, ο Dr. W.Riemer έδωσε μια ομιλία με θέμα “Concrete Face Rockfill Dams - benefits and concerns - a geological / geotechnical perspective’’. Μάθετε περισσότερα από την Παρουσίαση του Dr W.Riemer.

Δείτε τις δραστηριότητες μας και μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στην επόμενη!